Microsoft Teams is een oplossing van Microsoft, deel van Office 365, die het mogelijk maakt om eenvoudig met elkaar samen te werken rond opdrachten, projecten enzovoort. In deze blog wil ik het even over privé kanalen hebben. Privé kanalen is één van de meest gevraagde functionaliteiten binnen Teams. Microsoft is er ook al enige tijd mee bezig, maar in oktober zou het er eindelijk aan komen.

In Teams kan je lid zijn van meerdere “Teams”, klink logisch toch? Een team is een plaats waar je samen aan documenten kan werken of gesprekken voeren over een bepaald onderwerp. Binnen een Team kan je dan ook nog meerdere kanalen aanmaken. Een voorbeeld van hoe dit kan zijn:

Team: Project Gemini
* Kanaal: Algemeen
* Kanaal: Module X
* Kanaal: Module Y
* Kanaal: Ondersteuning

Wanneer je een nieuw Team aanmaakt krijg je de volgende opties. Je kan bepalen als het een privé team is (waar je een uitnodiging voor nodig hebt om toegang toe te krijgen), openbaar is (waar iedereen zichzelf lid van kan maken) of waar iedereen standaard als lid aan toegevoerd wordt (hele-organisatie).

In deze teams kan je dan de verschillende kanalen aanmaken die relevant zijn voor het team zoals beschreven in het bovenstaande voorbeeld.

Op zich is deze opzet goed als je denkt aan samenwerking. Iedereen kan gemakkelijk zien wat er is en kan zich eventueel lid maken als het interessant is. We missen echter een functionaliteit om kanalen te hebben waar gevoelige zaken besproken kunnen worden. Gesprekken die door directie gevoerd worden of projecten die invloed hebben op de organisatie, maar die nog wat tijd nodig hebben om te rijpen en dus niet meteen zichtbaar moeten zijn voor de hele organisatie. Dit probleem zal dus opgelost worden in de nabije toekomst met privé kanalen.

Als dit is waar ook jij al lang op zat te wachten, dan ga je nog heel even geduld moeten hebben. In oktober komt deze veelgevraagde functionaliteit er aan!

Interesse in Teams?