Microsoft Forms maakt al sinds 2016 deel uit van Office 365. Met deze handige applicatie kan je op zeer eenvoudige wijze formulieren, zoals enquêtes, ontwerpen en delen met andere. Deze versie is geheel gratis en maakt deel van je Office 365 abonnement.

In het voorjaar van 2019 heeft Microsoft ook een betalende variant uitgebracht, Microsoft Forms Pro. Deze versie is vooral voor commercieel gebruik en biedt heel wat extra mogelijkheden op gebied van integratie. Zo is het eenvoudig om surveys te integreren in bijv. Dynamics 365 of je resultaten te visualiseren in een Power BI dashboard.

Via de Office 365 apps, kan je Forms openen:

Hier heb je een overzicht van je eigen formulieren (Mijn formulieren), formulieren die gedeeld zijn met jou (Gedeeld met mij) of formulieren gedeeld met andere mensen binnen je organisatie.

Je kan een nieuw formulier of quiz aanmaken door op de bijhorende knoppen te klikken. Een formulier kan gebruikt worden voor een survey / bevraging te maken en een quiz is een soort proef. Bij een quiz kan je ook een score toekennen per vraag en een antwoord per vraag opgeven.

Heel vaak zien we dat het formulier ook gebruikt wordt om een soort van klanttevredenheidsformulier te ontwerpen. Onderstaand zie je dat je heel wat verschillende soorten vragen kan gebruiken. Merk op dat je ook heel eenvoudig een Net Promotor Score formulier kan ontwikkelen.

Na het ontwerpen van je formulier kan je het gaan delen. Je kan het extern delen via link, QR code, het formulier invoegen op je website of via e-mail versturen.

Tevens kan je het formulier ook intern delen met de andere medewerkers in je team.

Na het delen zullen er geleidelijk aan antwoorden binnen komen. Deze kan je via het menu “Antwoorden” raadplegen. Merk op dat je de resultaten ook kan exporteren naar Excel.

Forms is een zeer handige app om te hebben als je bijvoorbeeld een klanttevredenheid wil uitsturen naar je klanten of een bevraging naar je interne medewerkers.

Interesse in Office 365?