In de komende maanden krijgt Microsoft Teams een nieuwe functionaliteit die je smartphone omvormt in een walkie-talkie over Wi-Fi of mobiele data. Dit maakt het ook een stuk veiliger. Communicatie over analoge walkie-talkie’s is de onderscheppen en kan men vrij eenvoudig op meeluisteren.

Traditioneel bellen of video-oproep gingen al, maar nu kun je Teams dus ook als een walkie-talkie gebruiken.

Microsoft wil hier voornamelijk meer bieden aan “firstline workers” die men al een tijdje wil overhalen naar Teams. Denk aan Shifts, een planning tool, die voornamelijk zeer populair is bij bedrijven die mensen moeten planning in verschillende shiften, Teams of vestigingen.

Wat zijn firstline workers? Mensen die in hun job constant met klanten in contact staat op de werkvloer. Deze mensen zijn het uithangbord van je organisatie. Mensen achter de kassa / balie, mensen aan de telefoon, …de eerste die je merk of bedrijf vertegenwoordigen bij je klanten.

Naast deze nieuwe functionaliteit komt Microsoft nog met heel wat nieuwe functionaliteiten voor “firstline workers” in Teams.