Het begin van het nieuwe jaar luidt nieuwe functies in voor Teams. Dat Microsoft tijdens de feestdagen niet heeft stilgezeten, merken we aan het feit dat de techgigant onverstoorbaar updates blijft aankondigen voor één van hun vlaggenschepen. Want dat is Teams het afgelopen jaar, mits een duwtje in de rug door al het gekende thuiswerk, toch geworden als we kijken naar de exponentiële stijging van het aantal gebruikers.      

Nieuwe functies voor gedeelde agenda’s

Dankzij een grote upgrade van Microsoft Teams die volgt eind januari 2021 is het delen van de agenda met collega’s en studenten makkelijker dan ooit. Althans als we de roadmap mogen geloven. Volgens de laatste updates biedt Microsoft binnenkort ondersteuning voor betere gedeelde kalenders.

Zo zullen gebruikers de specifieke kalenderfunctie per kanaal kunnen gebruiken om evenementen te delen met leden. Wanneer je een vergadering voor een kanaal aanmaakt, gaat MS Teams automatisch een nieuwe post aanmaken die in de activiteitenfeed verschijnt. Gebruikers worden gewaarschuwd als ze de meldingen niet hebben uitgeschakeld. Uitrol van deze functie zal naar verwachting eind januari 2021 voltooid zijn.

Nieuwe functies voor opgenomen meetings

Volgens de planning is Microsoft ook van plan om de uitrol van een andere functie, genaamd ‘meeting recordings in OneDrive en SharePoint‘, tegen maart 2021 te voltooien. Deze functie wordt al uitgerold naar gebruikers met de Education-versie van Teams en moet voor iedereen beschikbaar zijn tegen maart 2021.

Beheerders hebben hiervoor toegang tot nieuwe o.a. beveiligingssleutels, andere functies zoals degene voorhanden in OneDrive en verbeterde mogelijkheden om bepaalde zaken te delen. Bovendien introduceert MS een nieuw beleid om gebruikers te beperken wat betreft het downloaden van opnames. Wat betekent dat enkel degene met de juiste rechten toegang heeft tot de opgeslagen bestanden. De integratie van OneDrive en SharePoint voor opnames zal het voor gebruikers makkelijker maken om audiobestanden en transcripties van de vergaderopnames te delen met elkaar.

Betere mobiele belervaring door noise cancelling

Voor mobiele gebruikers zegt Microsoft dat het werk maakt van een ‘noise canceling’-functie. Hierdoor zullen de ondersteunde mobiele apparaten hun geluidskanalen analyseren om vervolgens het onnatuurlijke geluid op de achtergrond weg te filteren.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.

Please follow and like us: