Of u aan telewerk doet of toch aanwezig bent op kantoor, Teams komt beide partijen ten goede. De tool verbindt werknemers zodat iedereen zo productief en veilig mogelijk blijft terwijl we ons aanpassen aan de nieuwe manier van werken anno 2020. Vergaderingen, gesprekken, chatten, de vertrouwde Office-apps en workflows voor bedrijfsproccessen. Het zit allemaal in de applicatie.  

Wij geven de komende weken 10 tips en talrijke trucs om de productiviteit en samenwerking in het team te maximaliseren. Vandaag volgt tip 3.

Creëer meer alomvattende vergaderingen

Het is vaak een uitdaging zijn om voortdurend virtuele gesprekken te voeren en grote online vergaderingen te volgen. Maak daarom vergaderingen die meer almovattend, boeiend en effectief zijn voor alle deelnemers met onder andere real-time reacties en antwoorden.

  • Deel reacties en gevoelens met behulp van emojis zonder het onderbreken van de vergadering. Hiermee kan u meteen aangeven of het eens of niet eens bent met de spreker.
  • Ga in gesprek, deel ideeën uit en doe mee zonder verbaal te moeten praten met behulp van de chat. Om dit te doen kan u centraal in de vergadering het scherm openen om te chatten met de deelnemers zonder de spreker te storen. Stel hier rechtstreeks vragen of vraag anderen om hun mening.
  • Indien u vergaderingen volgt in het Engels zijn Live Captions en Live Transcriptions zeer handig. De Live Captions zijn als het ware een live ondertiteling van wie aan het woord is en Live Transcripties is het overzicht van wat er gezegd wordt en door wie. Zeer handig om nadien een vergaderingsverslag uit te werken. Helaas is, zoals vaker, deze functionaliteit nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.

Please follow and like us: