Microsoft kwam deze maand terug naar buiten met updates voor het Teams-platform. Zoals altijd werkt de wereldleider wat betreft samenwerking en cloudcommunicatie er hard aan om de Teams-omgeving gastvrijer te maken voor gebruikers die alle mogelijke digitale landschappen gebruiken.

Om meer mensen aan te moedigen Microsoft Teams zelf eens te ervaren, heeft Microsoft een uitgebreid aanbod geïntroduceerd. Je kunt vanaf bijna elk mobiel apparaat deelnemen aan Microsoft Teams-vergaderingen met wereldwijde inbelnummers. Klanten die via Microsoft en Microsoft-partners een licentie aanschaffen, zullen blij zijn te horen dat audioconferencing vanaf nu gratis beschikbaar is tot 30 juni 2021.

Hier volgen de nieuwigheden van Microsoft Teams.

Chatten, samenwerken en vergaderen

Voor chat en samenwerking in Teams zijn er een paar nieuwe functies het vermelden waard. Een nieuw goedkeuringssysteem betekent dat iedereen gemakkelijk goedkeuringen kan aanmaken, beheren en delen. Dit kan rechtstreeks vanuit de teamwork-hub. Je kunt een goedkeuringsflow starten net zoals je een chat zou starten of direct naar de app Goedkeuringen gaan. Gebruikers kunnen ook bestanden invoegen en verdere details toevoegen aan de goedkeuring.

Deze maand is er ook een nieuwe “offline autosend”-ervaring beschikbaar zodat gebruikers productief blijven als ze niet online zijn. De functie kijkt wanneer berichten in Teams bewerkt of verzonden worden wanneer een gebruiker offline is en verzendt deze berichten vervolgens automatisch wanneer het apparaat weer online is.

Gebruikers van Teams kunnen nu ook een bedrijfsteam aanmaken met maximaal 10.000 gebruikers. Voordien was dit nog niet mogelijk.

Voor chat in vergaderruimtes zijn nieuwe beheersfuncties beschikbaar waarmee organisatoren de gespreksstroom kunnen controleren. Chats kunnen zo worden uitgeschakeld, alleen beschikbaar zijn tijdens de vergadering of volledig beschikbaar zijn voor de gebruikers.

Elders zijn gedeelde agenda’s nu beschikbaar om toe te voegen aan Teams-kanalen. Gebruikers kunnen agenda’s aanmaken en delen met de leden van een specifiek kanaal en Teams zal automatisch nieuwe activity feed meldingen vertonen wanneer een kanaalvergadering wordt aangemaakt. Je kunt meldingen voor agenda-evenementen ook uitschakelen.

Microsoft Teams-gesprekken en apparaten

Microsoft kondigde onlangs aan dat Atos, Patton, ULTATEL en Cataleya allemaal met succes hun SBC-certificering (Session Border Controller) voor Microsoft Teams hebben behaald. Deze test garandeert dat alle goedgekeurde bedrijven hoogwaardige oplossingen voor directe routering kunnen leveren aan Microsoft-gebruikers.

Om de vergaderervaring verder te verbeteren, biedt Microsoft ook een reeks gecertificeerde apparaten aan via toonaangevende technologiepartners. We vermelden er enkele.

De Logitech Rally Bar is de meest recente toevoeging aan het Teams Rooms-aanbod van Logitech en is bedoeld voor middelgrote ruimtes. Dit product wordt geleverd met RightSense AI-technologie, gemotoriseerde pan- en tilt-functionaliteit en automatische kadrering.

De Crestron Flex Mercury Mini for Teams is geschikt voor een groot aantal vergaderomgevingen, van het thuiskantoor tot de vergaderzaal. Deze microfoon heeft een pick-up bereik van 10″, terwijl het 7-inch touchscreen oppervlak gebruikers in staat stelt om de bediening in hun vergaderingen eenvoudig te beheren.

De MeetingBar A30 van Yealink is beschikbaar voor Microsoft Teams Rooms op Android. Het systeem telt twee camera’s die perfect zijn voor kleinere vergaderruimten. Dankzij de AI-gebaseerde cameratechnologie, met tracking van sprekers, blijft de gebruiker in beeld terwijl de plug-and-play-functionaliteit het gemakkelijk maakt om snel aan de slag te gaan.

Extra hardware voor Microsoft Teams

Tot de aanvullende hardware die voor Microsoft Teams is geïntroduceerd, behoren drie nieuwe monitoren van Dell die door Microsoft zijn gecertificeerd. De beeldschermen zijn verkrijgbaar in 34 inch, 27 inch en 24 inch. Allen zijn ze uitgerust met ingebouwde luidsprekers, camera’s en ruisonderdrukkende microfoons. Er is ook een speciale Teams-knop om snel vergaderingen te starten.

Microsoft Teams-ontwikkeling, -beveiliging en -naleving

Microsofts nieuwe ‘UI Design Kit’ en ‘UI Library’ helpen productmanagers, ontwerpers en ontwikkelaars om inzicht te krijgen in alle belangrijke vereisten voor het maken van een Teams-app. Deze oplossing vereenvoudigt ook het bouwproces voor Teams met tools en sjablonen. Bovendien onthulde Microsoft onlangs de komst van de Secure Score-aanbeveling. Deze zal bedrijven helpen om de beveiligingsstatus van hun Teams-oplossing te controleren.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.