De dagen worden langer, het kwik stijgt weer gestaag en hopelijk mogen de terrassen binnenkort terug open. Maar dit is niet het enige waarover we enthousiast mogen zijn, want Microsoft kondigde weer heel wat updates voor Teams! We gaan je niet vervelen met alle details. Daarom hebben wij alle nieuwigheden gebundeld die volgens ons het mees interessant zijn.

Samenvatting van de vergadering

Microsoft maakt ons het leven makkelijker omdat we in Teams eenvoudig kunnen vergaderen, nu gaan ze het zelfs nog makkelijker maken nadat een vergadering is afgelopen. Want met de nieuwe functie “Meeting Recap” kunt u eenvoudig opnames, transcripties, chats en bijgevoegde bestanden bekijken van een vergadering. De samenvatting van de vergadering wordt gedeeld met de deelnemers van de vergadering op het tabblad Chat en kan ook worden bekeken op het tabblad Details.

Afbeelding van Microsoft

Meet Now in Outlook en Teams

Je kunt nu gemakkelijk ad-hoc Teams-vergaderingen opzetten vanuit Outlook voor Windows door naar het tabblad Agenda te gaan en op de nieuwe optie “Meet Now” te klikken. Als je deze optie niet ziet, vraag dan je beheerder om de beleidsoptie “Privé vergaderen” toe te staan in het Teams Admin Center.

De lobby uitschakelen bij een vergadering

Microsoft geeft organisaties een nog meer verfijnde aanpak bij het plannen van een Teams-vergadering. Zo hebben ze twee extra opties in Teams-vergaderingen vrijgegeven voor wie de lobby kan omzeilen:

  • Gebruikers binnen mijn organisatie (behalve gasten)
  • Gebruikers binnen mijn organisatie, vertrouwde organisaties en gasten

Dit geeft organisatoren van vergaderingen extra opties, veiligheid en flexibiliteit als het gaat om gebruikers toestaan om de lobby te omzeilen en direct in de vergadering te komen.

In plaats van alleen een bureaublad te delen bij het presenteren van een deck, biedt PowerPoint Live een aantrekkelijkere manier om mensen door uw presentaties te leiden. Vanuit één enkele weergave kan de presentator zijn aantekeningen, de chat van de vergadering en de dia’s zelf zien.

Limiet van 100 GB naar 250 GB

In onze ogen de allerbelangrijkste upgrade van de maand! Waar we vroeger gelimiteerd waren door de uploadlimiet van 100 GB aan data, verhoogt Microsoft deze gevoelig naar 250 GB. En dit niet alleen in Teams, maar ook in SharePoint en OneDrive for Business. Vermits we allemaal meer bestanden in onze teamskanalen plaatsen, is dit zeker geen overbodige luxe.  

Afwezigheidsberichten in Teams

Vroeger moesten we een “Out of Office” melding activeren in Outlook. Vanaf nu kunnen we de periode en automatische antwoorden aanpassen in Teams zelf onder instellingen. We hoeven dus onze Outlook-agenda niet meer erbij te halen, want deze wordt automatisch gesynchroniseerd. 

Afbeelding van Microsoft

Geschiedenis in Teams

Je kan snel en gemakkelijk teruggaan naar je recente geschiedenis in Teams door met de muis over de pijl terug < of pijl vooruit > te gaan die bovenaan links van de zoekbalk staat. Het geschiedenismenu geeft een lijst van de laatste 12 locaties die je hebt bezocht. Deze locaties kunnen activiteiten, kanalen, gesprekken, tabbladen, bestanden, apps en meer bevatten.

Updates voor het beheer

Omdat dit niet van toepassing is voor de meeste gebruikers onder ons zullen we het heel beknopt houden. Microsoft heeft de limiet voor individuele Teams verhoogt naar 25.000 gebruikers. En beheerders kunnen een beleid instellen voor Windows en macOS-toestellen dat het aanmelden bij de organisatie beperkt. Meer weten over de beheerfunctionaliteiten van MS Teams? Contacteer dan onze experts gerust via hello@behindyourbusiness.be.

Voila, nu ben je weer up-to-date met alle nieuwigheden die Microsoft ons deze maand voorschotelt.
Heb je toch nog vragen of wil je met Teams aan de slag? Contacteer ons dan gerust via hello@behindyourbusiness.be