Het Power Platform in een notendop omschrijven? Zie het als een groep van 4 producten binnen één en dezelfde gekoppelde omgeving waarbij je met al jouw data aan de slag kan zonder enige ervaring in programmeren. Opzet van dit allemaal is het eenvoudig optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. De data kan zich bevinden binnen zowel het Microsoft ecosysteem, maar kan evengoed gekoppeld worden met externe bronnen dankzij de voorziene connectoren. Grote kracht van dit verhaal? Door middel van configuratie en niet via ingewikkelde programmatie kan iedereen, zonder kennis van moeilijke codeertalen, aan de slag gaan.

Wat bevat het Microsoft Power Platform

Het platform bestaat zoals eerder vermeld uit 4 verschillende producten. Elk met hun eigen functie om met de data aan de slag te gaan. We geven kort een beschrijving mee, in onze volgende blogs gaan we volgende weken hier dieper op in.

  • Power Apps

Applicaties ontwikkelen voor zowel laptop, smartphone als tablet op basis van de aanwezige gegevens, dat is Power Apps. Geen dure ontwikkelkosten, dit is iets wat je eventueel zelf kan doen op zeer korte tijd. Waar we vroeger bijvoorbeeld met data aan de slag gingen in Excel, kan Power Apps deze dynamischer weergeven. Zie het als de oude Acces-applicaties, maar dan met duizend keer zoveel mogelijkheden. Er zijn twee types van Power Apps, een canvas-applicatie en een model-gestuurde applicatie. De ene gebruik je wanneer de gebruikservaring primeert, de andere wanneer je met veel gegevens aan de slag moet gaan. Beide combineren gaat ook perfect zoals wij deden met onze eigen ontwikkelde Power App: Jeugdlink

  • Power BI

Power BI is een zeer krachtige tool voor de visualisatie van gegevens om tot cruciale bedrijfsinzichten te komen. Business intelligence als het ware voor iedereen dankzij dashboards met grafieken, tabellen, staafdiagrammen of noem maar op hoe je de data wilt raadplegen. Power BI heeft het allemaal en dankzij de standaardkoppeling met andere Microsoft producten zoals Excel is de opzet plug & play. Wat is dan het verschil ten opzichte van grafieken in Excel? Power BI gaat veel verder en kan data bundelen uit allerhande type bronnen. Zie het als een zeer krachtige laag bovenop al jouw data die kan leiden tot belangrijke inzichten.     

  • Power Automate

Dit product van Microsoft draait volledig rond processen of werkstromen, namelijk hoe we deze automatiseren over meerdere applicaties heen. We spreken dan over triggers die leiden tot bepaalde acties die we aan de hand van click & play kunnen samenstellen. Denk maar aan pushnotificaties en automatisch gegenereerde e-mails tot ingewikkelde business processen die stap voor stap dienen gevolgd te worden.     

  • Power Virtual Agents

Met Virtual Agents kan je jouw eigen (software)robot bouwen. Niet een fysieke robot zoals WALL-E, maar een virtuele robot die kan ingeschakeld worden bij onder meer voor het beantwoorden van klantvragen, vragen van de eigen werknemers of vragen van jouw websitebezoekers. Deze krachtige chatbots maken gebruik van de aanwezige content, triggerzinnen en vooraf geautoriseerde botconversaties. En dit allemaal is te configureren zonder code zoals de andere producten van het Power Platform.

Hoe maak ik gebruik van het Microsoft Power Platform?

Heel eenvoudig. Door de juiste licentie te voorzien. Ieder product heeft zijn eigen prijzen die geraadpleegd kunnen worden op de website van Microsoft. Daarnaast krijg je toegang tot Power Apps dankzij sommige Microsoft365-licenties. Hulp nodig hierbij? Contacteer ons dan zeker en we kijken hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

Wat is nu het grote voordeel van dit platform?

Zie het Power Platform als de som van alle afzonderlijke Microsoft-producten en externe producten waar alles in samenvloeit. Het platform verbindt losse gehelen zoals Office, Dynamics, Azure en honderden andere applicaties met elkaar.

Zo komen we tot:

  • Complete bedrijfsoplossingen: Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents
  • Cruciale bedrijfsinzichten: Power BI

Met andere woorden, het krachtige Power Platform helpt uw bedrijf te optimaliseren, automatiseren en zichzelf beter te begrijpen. 3 onmisbare elementen in de bedrijfswereld. Zie het Power Platform dus niet als een nice-to-have, maar eerder als een must.  

Hiermee aan de slag gaan?

Samen met u nemen we de bedrijfsprocessen onder de loep en bekijken we wat het Microsoft Power Platform te bieden heeft à la carte! Neem zeker contact op met onze product owner mathias.roosen@behindyourbusiness.be en nodig hem vrijblijvend uit voor een koffie en een verhelderende babbel.