Het is juli, de eerste echte maand van de zomer. Terwijl de meeste scholieren kunnen genieten van hun welverdiende vakantie en half het land op vakantie wenst te vertrekken, blijft de ontwikkelingstrein bij Microsoft ongestoord verder denderen. Teams krijgt er weer wat extra updates bij op vlak van vergaderen, bellen, chatten en zoveel meer. In deze blog bespreken we de meest interessante nieuwigheden.

Aanwezigheidsdashboard na meetings

Als organisator van een vergadering of webinar kunt u vanaf nu na afloop het aanwezigheidsrapport bekijken. Dit laat zien wie zich voor de vergadering heeft aangemeld en wie er daadwerkelijk aan de vergadering heeft deelgenomen.

Daarnaast vinden we ook andere informatie terug zoals de namen van de deelnemers, hoelang ze in het gesprek waren, het tijdstip waarop deelnemers deelnemen en vertrekken en hun rol in de vergadering (organisator, presentator, genodigde).

Je hebt nog steeds de mogelijkheid om het Excel-bestand met de deelnemers te downloaden zoals vroeger. Deze nieuwe optie is echter ingebouwd in Teams zelf voor een verbeterd gebruiksgemak en betere rapportage-analyses. Als organisator van de vergadering hoeft u alleen maar op het tabblad “Aanwezigheid” in uw vergaderingsdetails te klikken om het dashboard te raadplegen.

Afbeelding van Microsoft

Alle opgestoken handen laten zakken

Als je als organisator of presentator in een vergadering meerdere gebruikers hebt met opgestoken handen, hoef je niet langer één voor één hun hand te laten zakken. In plaats daarvan ziet u nu de optie “Alle handen laten zakken met één enkele klik”. Ga naar de lijst van alle deelnemers deelnemersveld, klik achter deelnemers op de 3 horizontale bolletjes (voor meer opties te tonen) en druk vervolgens op de knop om alle handen te laten zakken. Geen rocket science, maar als je een grote groep mensen hebt met hun handen omhoog maakt deze optie het echt wel een stuk makkelijker.

Afbeelding van Microsoft

Virtuele laserpointer en kribbelen op en bij PowerPoint presentaties

Tijdens het delen van PowerPoint presentaties in Microsoft Teams kunnen we binnenkort gebruik maken van de nieuwe visuele laserpointer, zoals we in het echt zouden doen met een rood laserlampje. En daarnaast introduceert Microsoft ook de mogelijkheid om notities of afbeeldingen te kribbelen bovenop de presentatie!  Zo kunnen we met een paar eenvoudige klikken ons publiek betrekken tijdens de meeting door de aandacht te vestigen op bepaalde delen van de PowerPoint of verduidelijking toe te voegen met de real-time kribbelfuncties door de presentator!

Afbeelding van Microsoft

Een taak maken rechtstreeks vanuit een chat

Iemand die iets zegt in de chat wat we later moeten uitvoeren? In plaats van te wisselen tussen vensters of naar een andere applicatie te moeten navigeren, kunnen we vanaf nu snel een taak aanmaken direct vanuit een chat of gesprek in een kanaal. Deze functie vinden we door te klikken op de 3 bolletjes achter de chat, te kiezen voor meer opties en daar vindt u de mogelijkheid om een taak aan te maken. De aangemaakte taak vinden we vervolgens terugvinden in Microsoft Tasks, uiteraard te raadplegen vanuit Teams!

Afbeelding van Microsoft

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.