Zelf bedrijfsapplicaties ontwikkelen voor het automatiseren van bedrijfsactiviteiten. Raadpleegbaar op zowel laptop, smartphone als tablet op basis van nieuwe of al bestaande gegevens. Geen dure ontwikkelkosten meer door het allemaal in eigen beheer bij elkaar te klikken op korte tijd zonder codeerkennis. Dit is de kracht van Power Apps.

Wat is PowerApps

Power Apps is een suite die bestaat uit tal van apps, services, connectors en een data platform. Met deze omvangrijke suite biedt Microsoft ons een snelle ontwikkelomgeving aan om maatwerk applicaties te bouwen zonder enige programmeerkennis en op zeer korte tijd. Door middel van click&play kan iedereen in deze omgeving apps bij elkaar klikken. Powe rApps maakt deel uit het Microsoft Power Platform, dat nog enkele andere handige tools bevat. Meer informatie daarover, vind je hier.

Bedoeling is hiermee bedrijfsprocessen te optimaliseren, want via Power Apps kunnen we verbinding maken met nieuwe of reeds bestaande gegevens. Deze bevinden zich in het onderliggende dataplatform Microsoft Dataverse of in verschillende online en on-premise gegevensbronnen zoals SharePoint, Microsoft 365, Dynamics 365, SQL Server, enzovoort.

Indien er toch iets complexer aan te pas komt, biedt Power Apps ook een uitbreidbaar platform waarmee pro-ontwikkelaars kunnen interacteren met gegevens en metadata, bedrijfslogica kunnen toepassen, aangepaste connectoren kunnen maken en kunnen integreren met externe gegevens.

Wat kan dit betekenen voor jouw bedrijf?

Credits @Microsoft

Apps die zijn gebouwd met Power Apps bieden rijke bedrijfslogica en workflow-mogelijkheden om handmatige bedrijfsactiviteiten om te zetten in digitale, geautomatiseerde processen. Bovendien hebben deze apps een responsive design en kunnen ze naadloos in een browser en op mobiele apparaten (telefoon of tablet) worden gebruikt. Power Apps “democratiseert” als het ware de ervaring van het bouwen van bedrijfsapplicaties door gebruikers in staat te stellen op maat gemaakte business apps, met tal van features, te ontwikkelen zonder een regel code te hoeven schrijven.

Denk maar een applicatie voor het beheren van jouw personeel. De bedrijfsapp houdt basisgegevens bij over iedere werknemer. Gegevens zoals naam, voornaam, rijksregisternummer en bankrekening. Alle contracten gekoppeld aan deze collega worden opgeslagen in de app. En via een workflow wordt er automatisch een mail gestuurd de medewerker en/of directie bij een bepaalde actie.

Dit is slechts één voorbeeld. De mogelijkheden om zelf bedrijfsprocessen te optimaliseren zijn eindeloos.

Heb je iets in gedachte? Neem dan gerust contact met ons op en samen bekijken we vrijblijvend wat PowerApps voor uw bedrijf kan betekenen.