In onze vorige blog haalden we al PowerApps aan. Een toepassing van het Microsoft Power Platform die het voor ieder bedrijf mogelijk maakt eigen applicaties te bouwen zonder kennis van programmeren. Behalve deze tool bevat het Power Platform ook andere tools die het leven voor niet-developers makkelijker maakt, één ervan is Power Automate!

Wat is Power Automate?

Dit product van Microsoft draait volledig rond processen of werkstromen, namelijk hoe we deze automatiseren over meerdere applicaties heen. Net zoals in PowerApps komt hier geen codeerwerk aan te pas waardoor iedere leek zijn eigen workflows kan definiëren. Want via de aanwezige connecteren kunnen we processen uit verschillende bronnen koppelen met als doeleinde om als werkstroom deze in zijn geheel te automatiseren.     

Iedereen kan zelf ermee aan de slag

Het samenstellen van de workflows in Power Automate werkt aan de hand van click&play flows die we zelf kunnen samenstellen, kinderspel als het ware. In eerste instantie gaan we onze triggers bepalen die een reactie moeten uitlokken. Hieraan koppelen we dan vervolgens de acties die moeten volgen. Denk aan pushnotificaties en voorbeelden zoals automatisch gegenereerd e-mails aan de directie bij het voorvallen van een incident, maar ook aan complexe bedrijfsprocessen die stap voor stap dienen gevolgd te worden.

Credits @Microsoft

Het nut van Power Automate

Omdat iedereen hiermee aan de slag kan, is het mogelijk om binnen je eigen bedrijf processen te optimaliseren. Waar deze voordien de tijd en inzet van medewerkers vergden, gebeurt de afhandeling van deze logica volledig automatisch. Met als gevolg dat iedere organisatie niet alleen sneller kan opereren wat leidt tot een hogere efficiëntie, maar ook veiliger omdat de kans op menselijke fouten doorheen het proces gereduceerd worden tot een minimum. Daarnaast is het voor iedereen binnen het bedrijf aangenamer werken aangezien ze zich niet meer moeten bezighouden met repetitieve handelingen die dagelijks veel tijd in beslag kunnen nemen.     

Power Automate en AI: Match made in heaven

Door AI Builder toe te voegen aan Power Automate kunnen we deze zelfs ‘next level’ laten functioneren. Deze ideale combo zorgt voor intelligente automatiseringen in bedrijfsprocessen die we zelf eenvoudig kunnen trainen en configureren in Power Automate. Snel formulieren verwerken met documentautomatisering, goedkeuringen afhandelen, automatisch afbeeldingen en tekst detecteren, het kan allemaal aan de hand van de kant-en-klare modellen.

Wil je als bedrijf aan de slag met het Power Platform? Of wil je meer weten wat Power Automate kan betekenen? Neem dan contact met ons op en samen bekijken we vrijblijvend de mogelijkheden.