In onze vorige blogs haalden we al 2 producten aan van het Microsoft Power Platform, namelijk PowerApps en Power Automate. Respectievelijk dienden deze om bedrijfsapplicaties te maken en werkstromen te automatiseren. Maar stel dat we nu eens met de aanwezige data aan de slag willen gaan om inzichten te krijgen? Wel, maak kennis met Power BI: Een interactieve tool die het toelaat om data te visualiseren.

Connectie met bedrijfsgegevens, kinderspel!

Net zoals bij de andere producten van het Power Platform kunnen we gebruik maken van reeds aanwezige connectoren. Hierdoor heeft u als bedrijf in Power BI toegang tot gegevens uit honderden ondersteunde on-premises en cloudgebaseerde bronnen. Denk maar aan Dynamics 365, Salesforce, Azure SQL DB, Excel en SharePoint. Deze data houden we vervolgens altijd up-to-date dankzij automatiseringen toe te voegen om steeds de meest recente data in te laden.

Wat is Power BI exact?

Credits @Microsoft

Zie Power BI als een zeer krachtige tool voor de visualisatie van gegevens. Iedereen kan in deze toepassing dashboards configureren op basis van grafieken, tabellen, staafdiagrammen of noem maar op hoe je de data grafisch wilt vormgeven. Power BI kan het allemaal dankzij bovengenoemde standaardkoppelingen met databronnen. Click, play and go. Grote verschil ten opzichte van grafieken in Excel? Power BI gaat niet één brug, maar honderd bruggen verder waarop we met data aan de slag gaan

De grote meerwaarde van dit verhaal

Klinkt geweldig toch dat iedereen zijn data visueel kan voorstellen dankzij staafdiagrammen, grafieken en draaitabellen? Power BI is meer dan alleen een grafische tool hoor. Zie het als een zeer krachtige laag die zweeft boven alle gegevens, deze verbindt en ieder in staat stelt inzichten te ontdekken die verborgen zijn in de gegevens. We komen als organisatie tot cruciale bedrijfsinzichten die we anders nooit opgemerkt zouden hebben. Business intelligence voor allen, hoera!

Wil je als bedrijf aan de slag met het Power Platform? Of wil je meer weten wat Power BI kan betekenen? Neem dan contact met ons op en samen bekijken we vrijblijvend de mogelijkheden.