De herfst is officieel in het land. Het kwik zakt gestaag en de dagen worden steeds korter. Gelukkig kunnen we ons optrekken aan bepaalde zaken. Zoals het feit dat Microsoft zich hier helemaal niks van aantrekt en lustig verder breidt aan de functionaliteiten van Teams. En het was weer een hele waslijst. Daarom hebben we voor u de drie meest interessante nieuwigheden gebundeld in onze blog.

Presenteer vanuit PowerPoint naar Teams

Het presenteren van PowerPoint slides in Teams is nog nooit zo makkelijk geweest. Vanaf nu is het zo dat wanneer je deelneemt aan een Teams-meeting of een gesprek, er een extra knop rechts bovenaan in PowerPoint verschijnt: “Presenteren in Teams”. Door hierop te klikken kan je meteen de presentatie delen met alle aanwezigen in de vergadering. Er is wel één voorwaarde aan verbonden. Deze knop verschijnt enkel als de presentatie is opgeslagen in de cloud, namelijk in Teams/SharePoint of OneDrive.

Afbeelding van Microsoft

Teams vergaderingen via Apple CarPlay

Om nog beter aan te sluiten bij de vraag naar werken vanop afstand, heeft Teams een Apple CarPlay-integratie toegevoegd. Hiermee kunnen we in de wagen handsfree deelnemen aan Teams-vergaderingen. Via de Siri-spraakopdrachten is het zelfs mogelijk deel te nemen aan een volgende vergadering, om de gespreksgeschiedenis op te vragen en bellen of berichten sturen naar een of meerdere Teams-contactpersonen. Om afleiding tijdens het autorijden tot een minimum te beperken, ondersteunt deze functie alleen de audiomodus.

Afbeelding van Microsoft

Een nieuwe pagina voor zoekopdrachten

Ergens in november lanceert Microsoft een nieuwe zoekresultatenervaring in Teams die het vinden van berichten, mensen, antwoorden en bestanden sneller en intuïtiever moet maken. Deze vernieuwde zoekresultatenpagina biedt een betere context, snellere resultaten, verbeterde filtermogelijkheden met AI-gestuurde relevantie op basis van de mensen en inhoud waarmee je het meest mee samenwerkt in Teams en andere Microsoft 365-services.

Standaardinstellingen voor het openen van Office-bestanden

Via de Teams desktop- en webapplicatie (zowel voor Windows als Mac) kan ja nu de standaardapplicatie configureren die wordt gebruikt om Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden te openen die in Microsoft Teams zijn gedeeld. Om dit te wijzigen, ga je naar een Office-bestand in Teams. Selecteer meer opties, klik op openen en vervolgens op de onderste optie standaard wijzigen.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.