Microsoft lichtte tijdens de jaarlijkse Inspire conferentie een topje van de sluier wat betreft ontwikkelingen voor MS Teams. Er komen tal van interessante updates aan die het vlaggenschip van Microsoft nog meer opties moeten geven. Zo krijgt de thuiswerktool nieuwe functies en mogelijkheden gericht op het verbeteren van de chat, vergaderingen en webinars.

Bijkomende chatfuncties

Begin 2022 zal Microsoft een aantal nieuwe chatfuncties lanceren om de asynchrone samenwerking binnen organisaties te ondersteunen. Net zoals binnen Outlook, kan een gebruiker in Microsoft Teams berichten plannen in een chat. Iets wat voorheen niet mogelijk was. Daarnaast zal de app binnenkort een nieuwe gebruikersinterface (UI) hanteren voor zoekresultaten en meer dan 800 3D-emoji chatreacties ondersteunen. Als laatste nieuwigheid kunnen we zelf kiezen hoeveel berichten er worden weergegeven binnen een chatvenster. Hierdoor kunnen we de ‘drukte’ van ons scherm personaliseren.

Credits @Microsoft

Betere webinars

Voor de organisator van vergaderingen heeft Microsoft Teams nieuwe mogelijkheden vrijgegeven om te helpen professionelere en aantrekkelijkere live-evenementen te faciliteren. Zo is er een nieuwe vraag- en antwoordervaring in de openbare preview waarmee presentatoren en organisatoren vragen kunnen modereren en afwijzen, berichten kunnen vastpinnen, reacties kunnen filteren en meer.

Later dit jaar komt er ook een nieuwe co-organisatorrol naar Teams, deze biedt de mogelijkheid om maximaal 10 organisatoren toe te wijzen aan vergaderingen en webinars. Daarnaast krijgt Microsoft Teams een nieuwe integratie met Cvent, een populair third-party platform voor het beheer van evenementen en hospitality. Zo wordt het voor organisatoren eenvoudiger om de registraties en agenda’s te beheren.

Nieuwe functies voor vergaderingen

De softwaregigant kondigt ook enkele verbeteringen aan voor de Teams-vergaderervaring: Organisatoren van vergaderingen zullen nu rollen kunnen toewijzen tijdens het plannen van de vergadering, evenals de volgorde bijhouden waarin virtuele handen werden opgestoken door de deelnemers. De mobiele Teams applicatie krijgt ook een bijgewerkt menu dat gebruikers helpt om toegang te krijgen tot de meest gebruikte acties. Voor andere klanten die Microsoft Teams Room-apparaten gebruiken, zal de functie voor direct deelnemen in de eerste helft van 2022 het volgen van BlueJeans- en GoToMeeting-vergaderingen ondersteunen. En tot slot kondigde kondigde de techreus nieuwe Teams-gecertificeerde apparaten aan, waaronder de Yealink deskVision AIO24 en de Logitech Tap Scheduler.

Gedeelde kanalen

Een andere belangrijke update die naar Microsoft Teams komt, is de ondersteuning voor gedeelde kanalen.  Deze optie laat Teams-gebruikers toe om samen te werken met externe partners en klanten in meerdere organisaties. Via de dedeelde kanalen kunnen medewerkers in realtime apps gebruiken, vergaderen, chatten, 1-op-1 bellen, content delen en documenten delen met externe gebruikers. Deze functie zal begin 2022 uitkomen in een openbare preview.

Credits @Microsoft

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.