Het nieuwe jaar is al enkele weken ver. De feestmaaltijden zijn ondertussen goed verteerd en hopelijk blijft er nog iets over van de gemaakte goede voornemens. Microsoft doet alleszins zijn best om dat ook te doen door maandelijks nieuwe updates aan te kondigen. En met het begin van het jaar was de techreus net iets genereuzer dan anders. In onze eerste blog van het jaar bundelen we voor u de belangrijkste updates voor Microsoft Teams van het moment.

Tekst in spiegelbeeld zichtbaar maken

De functie “Mijn video spiegelen” biedt iedere deelnemer van een online meeting de mogelijkheid om zijn video te ontspiegelen en zo exact hetzelfde beeld te krijgen als de andere gebruiker(s) in de vergadering. Aangezien zo het spiegelbeeld verdwijnt, kunnen we dus de tekst perfect lezen wanneer anderen in de vergadering iets wensen te delen! Dus geen omgedraaide tekst meer op de achtergrond of bij het vasthouden van een blad papier. Deze functie komt zeker af en toe van pas.

Een groep goedkeurders toevoegen aan uw goedkeuringsaanvraag

In de Microsoft Teams Goedkeuringen App konden we momenteel enkel één iemand kiezen als goedkeurder. Vanaf nu is het mogelijk om Office 365-groepen als goedkeurders te selecteren wanneer iemand een nieuw goedkeuringsverzoek aanmaakt in de Teams Goedkeuringen-app. Deze functie zorgt voor consistentie bij het selecteren van goedkeurders en voorkomt dat enkele belangrijke personen per ongeluk buiten het goedkeuringsproces worden gehouden.

Credits @Microsoft

Beheer wat mensen zien in een vergadering

Bij het organiseren van online videomeetings in Microsoft Teams kan de organisator of presentator zijn scherm delen tijdens de vergadering. Maar soms valt het voor dat de presentator tijdens de vergadering de verkeerde informatie deelt. Dankzij een nieuwe functie kunnen organisatoren en presentatoren beheren wat de aanwezigen te zien krijgen en eenvoudig afleidingen tot een minimum beperken om het publiek betrokken te houden tijdens een meeting. Dit zorgt ervoor dat de aanwezigen alleen de juiste gedeelde inhoud en geselecteerde deelnemers zien die op het scherm worden gebracht.

Credits @Microsoft

Berichten vastpinnen in de chat van een kanaal

Een belangrijk berichten kunnen we persoonlijk in onze eigen Teamsomgeving opslaan voor later of we kunnen een veel gebruikt kanaal vastpinnen om ons eigen werk te vereenvoudigen. Bundelt Microsoft deze twee mogelijkheden met elkaar in de chat van een kanaal. Zo kan iedere gebruiker een Teams-chatbericht vastpinnen een een specifiek kanaal zodat deze niet verloren raakt in de chat. Op deze manier zijn we in staat voorrang te creëren aan belangrijke inhoud en iedereen blijft op de hoogte van wat relevant is.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.