Vanaf 1 maart 2022 zullen er wat zaken wijzigen voor iedereen die gebruik maakt van Microsoft licenties. Dit valt allemaal samen met de NCE (New Customer Experience) van Microsoft. Een nieuw portaal om abonnementen zoals Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365 en Power Platform eenvoudiger af te sluiten en te beheren.

Nieuwe policy omtrent licentieduur en opzeg

Tot nu konden Microsoft licenties maandelijks opgezegd worden. Dit zal vanaf maart 2022 niet zomaar kunnen door wijzigingen in de policy. Licenties zullen gedurende een jaar lang vastliggen en kunnen pas op het einde van de termijn opgezegd worden. Wilt u toch flexibiliteit houden en bepaalde licenties maandelijks kunnen opzeggen? Dan kunnen er ook maandelijkse licenties aangekocht worden, maar deze zijn 20% duurder dan de jaarlijkse. Dit kan in sommige omstandigheden wel voordeliger zijn voor tijdelijke werkkrachten zoals onder meer stagiairs.   

Prijsstijging

Microsoft heeft laten weten dat ze een prijsverhoging doorvoeren voor hun diensten van Microsoft 365 aan zakelijke gebruikers.

Volgens Microsoft zelf is de reden hiervoor omdat er door tal van updates doorheen de jaren een enorme meerwaarde gecreëerd is geweest voor hun klanten. Denk maar aan meer applicaties, meer automatiseringen en betere security. Zo zullen de prijzen van volgende licenties procentueel stijgen.

  • Microsoft 365 Business Basic – 20%
  • Microsoft 365 Business Premium – 10%
  • Office 365 E1 – 25%
  • Office 365 E3 – 15%
  • Office 365 E5 – 10%
  • Microsoft 365 E3 – 15%
  • Ook op andere licenties volgen prijsverhogingen

Wat betreft de “Microsoft Business Standard” blijft de licentiekost hetzelfde. Hierover is nog geen communicatie geweest.

Wat verandert er dus exact?

Standaard kunnen licenties niet meer maandelijks opgezegd worden. Dit kan wel door middel van een ander type licentie dewelke 20% duurder is. Daarnaast volgen er prijsstijgingen op bepaalde licenties.

Hulp nodig bij het beheren van uw Microsoft 365-omgeving? Doe dan gerust een beroep op ons als partner.