Het begin van de lente heeft wat voor ons in petto. Niet alleen hopelijk vele zonnestralen en aangename temperaturen. Gedurende deze maand, april 2022,  komen er weer wat updates uit voor Teams. Op deze manier wilt Microsoft de algemene gebruikservaring beter maken voor alle (thuis)werkers. In deze blog bundelen we voor u de meest interessante nieuwigheden en leggen we uit hoe ze uw dagelijkse werk ten goede komen.  

Computeraudio delen via de webbrowser 

Gebruikers die hun scherm delen in Teams-gesprekken en -vergaderingen via een browser (Microsoft Edge en Google Chrome) krijgen binnenkort de optie om naast het delen van hun scherm ook hun computeraudio te delen. Naar verwachting komt deze functionaliteit er ergens in de loop van april dit jaar. 

Credits @Microsoft

Casten van de Teams-desktopclient naar Microsoft Teams Rooms 

Voor snelle ad-hoc sessies waarvoor geen formele vergadering moet gepland worden, kunnen we binnenkort Teams casting gebruiken om draadloos verbinding te maken met een Teams-ruimte en inhoud weer te geven vanuit de Teams-desktopclient (op Windows en Mac). Gebruikers kunnen op deze manier hun scherm delen en content casten die lokaal op je computer is opgeslagen of toegankelijk is via Office 365. Ook deze functionaliteit wordt in april verwacht. 

Credits @Microsoft

Microsoft Teams: Tekstvoorspellingen voor Teams op Android smartphones 

Tekstvoorspellingen komt naar Teams voor Androidtoestellen. Wanneer u een bericht in Teams opstelt of beantwoordt, anticipeert de tekstvoorspellingen uw invoer en suggereert deze een geschikt woord of geschikte zin in de lijn van wat u aan het typen bent. Hiermee is het de bedoeling om tijd te besparen en typfouten te verminderen. De functie voor tekstvoorspelling wordt standaard ingeschakeld, maar kan door uw organisatie of door uzelf worden uitgeschakeld in de app-instellingen.  

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan? 
Neem dan zeker contact op met ons.  

Please follow and like us: