Deze maand hebben we verschillende nieuwe Microsoft Teams-verbeteringen de revue zien passeren die ontworpen zijn om een betere gebruikerservaring te garanderen. In deze maandelijkse blog lichten we de belangrijkste opties toe en leggen we uit hoe ze uw dagelijkse werk ten goede kunnen komen.

Samen bekijken modus voor iedereen

De weergave hoe een online meeting via Teams weergegeven wordt op het scherm, kan iedere deelnemer persoonlijk voor zichzelf kiezen. Standaard is dit meestal de galeriemodus waardoor we iedereen in een aparte blokken zien. Maar daarnaast hebben we ook de grote galerie (om meer dan 9 personen te kunnen weergeven) of de samen-modus. Via deze modus worden maximaal 49 deelnemers dankzij AI in dezelfde (fictieve) ruimte langs elkaar weergegeven. De nieuwste update staat het nu toe dat de presentatoren en organisatoren van iedere online meeting in Teams de samen-modus weergave kunnen kiezen voor alle deelnemers tijdens de vergadering. Uitzondering is wel dat iemand die inkomende video heeft uitgeschakeld voor die vergadering, deze samen-modus niet zal zien.

Credits @Microsoft

Meer reactiemogelijkheden via emoji’s

Met uitgebreidere reacties kunnen we in Teams praktisch elke emoji als reactie op chatberichten toepassen. Hiervoor kunnen we als gebruiker kiezen uit meer dan 800 Teams-emoji’s om te reageren hoe wij dat willen. Deze functie is beschikbaar voor de Teams desktop apps (Windows en Mac), Teams mobile (Android en iOS) en Teams on the web in de browser.

Goedkeuringen in Teams geïntegreerde SharePoint-lijsten

Fans van SharePoint-lijsten zullen eenvoudige goedkeuringsverzoeken rechtstreeks in geïntegreerde SharePoint-lijsten kunnen maken en beheren vanuit Teams.

Microsoft Teams-app in Microsoft Store

De Microsoft Teams app zal binnenkort te downloaden zijn uit de Microsoft store. Deze app zal werk-, school- en consumentenaccounts ondersteunen op Windows 10 en werk- of schoolaccounts op Windows 11.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.