De eerste maand van de zomer is halverwege. Niet alleen een hittegolf, er worden temperaturen tot 39 graden voorspeld, ook een grote update voor Microsoft Teams komt eraan. Wij bundelen graag voor jou de meest interessante nieuwigheden in dit blogartikel.

Deelnemen aan een meeting via een digitale code

Dankzij deze functie kunnen gebruikers deelnemen aan een vergadering door een digitale code in te voeren. Als je organisator bent van een Microsoft Teams-vergadering, kan je een code en wachtwoord delen voor meer besloten vergaderingen waartoe je mensen niet direct wenst uit te nodigen zodat ze het niet van elkaar zien in de uitnodiging. Om zowel de vergaderings-ID als het wachtwoord te vinden, ga je om te beginnen naar de eigen agenda in Outlook en open de specifieke vergadering in kwestie. Onderaan de uitnodiging voor de vergadering, zie je de optie “Of neem deel met een vergaderings-id”. Dit is iets in de vorm van: 354 538 978 148. En daaronder vind je ook de wachtwoordcode. Deze code moet je gebruiken vanuit de Teams-client, browser of mobiele app om toegang te krijgen tot de vergadering. Momenteel kunnen externe gebruikers nog geen gebruik maken van vergadercodes.

Moderne vergaderingervaringen via de webapplicatie (browser)

De moderne vergader- en belervaring zal beschikbaar zijn voor Teams op het web in Chrome- en Edge-browsers. Inclusief de verbeterde pre-join, dynamische weergave en de bijgewerkte controlebalk. Deze functie verbetert de Teams-vergaderervaring vanuit de browser en brengt de ervaring die de Teams-client biedt op één lijn met die van de web-client.

Start een Teams-chat met distributiegroepen, beveiligingsgroepen en O365-groepen

Tot op heden kon je enkel een chat starten in Teams met individuen, chatgroepen maken met deze individuen en met jezelf chatten. Vanaf kan iedereen een Teams-chat beginnen met distributiegroepen, beveiligingsgroepen (met e-mailondersteuning) en O365-groepen. Deze functie houdt echter wel rekening met de limiet voor het aantal leden in een groepschat, dit is ingesteld op maximaal 250 leden. Dankzij deze functie kunnen we meteen een groepschat starten met groepen die achterliggend al gekend zijn in het systeem. Hierdoor moeten we niet één voor één iedereen toevoegen aan chatgesprek.

Stemmen via formulieren binnen een Microsoft Teams vergadering

Dit was een groot manco van Teams ten opzichte van concurrenten zoals Zoom. Eigenaren van Teams-vergaderingen kunnen vanaf nu eenvoudig formuliervragen maken en direct weergeven om de betrokkenheid te vergroten en input te verzamelen van de deelnemers. Zij kunnen live stemmen op de formuliervragen en de resultaten kunnen tevens live gedeeld worden.

credits@Microsoft

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.

Please follow and like us: