Niets zo frustrerend op de werkvloer als repetitief papegaaienwerk, vooral op de PC. Manuele taken die we tot vervelends toe meermaals dienen uit te voeren dag in dag uit. Dit kost niet alleen tijd, maar is ook zo vervelend dat we dit liever (blijven) uitstellen. Nochtans zijn er veel trucs die ons het leven makkelijker kunnen maken, vaak ongekend bij de doorsnee computergebruiker.

‘Windows + v’ sneltoets

Één van de trucs die het leven op kantoor eenvoudiger maakt, is de sneltoets ‘Windows +V’. Om data over te zetten van de ene bron naar de bron kent iedereen wel de tools ‘kopiëren’ en ‘plakken’. Ook gekend als de sneltoetsen ‘Control + c’ gevolgd door ‘Control + v’.

Het probleem is echter dat we maar één element in Microsoft Windows tegelijkertijd kunnen kopiëren en plakken, toch? Dan heb je alleszins nog nooit gehoord van de sneltoets ‘Windows + v’. Dankzij deze sneltoets kunnen we onze klembordgeschiedenis raadplegen wanneer we dat willen (Het kan wel zijn dat indien je voor het eerst klikt op deze sneltoets je het klembord moet activeren).

Hier verschijnt een overzicht waar we de geschiedenis van de laatst gekopieerde items kunnen raadplegen om te hergebruiken (opnieuw plakken). Daarnaast kunnen we de meest gebruikte items voor onszelf vastmaken zodat deze te allen tijde snel beschikbaar zijn om ergens in te voegen. Denk maar aan een e-mailadres dat we willen vastklemmen in plaats van dit telkens opnieuw te typen.

Als we een item vastmaken in het klembord, wordt het overigens niet uit de klembordgeschiedenis verwijderd totdat we dit item terug losmaken. De opties verwijderen, vastmaken en alles wissen vinden we door te klikken op de 3 puntjes rechts vanboven bij een gekopieerd item.

Andere vormen van automatisering

Dit is een eenvoudig voorbeeld van hoe we een handeling makkelijker kunnen uitvoeren. Voor complexere zaken bestaan er veel andere mogelijkheden tot automatisering. Denk maar aan RPA (een softwarerobot die repetitieve taken uitvoert) of het Microsoft Power Platform. Binnen dit platform zijn er tal van apps, services en connectors die bedrijven in staat stellen alles te automatiseren. Of het nu gaat over automatiseren van een Excel-spreadsheet of goedkeuring door een leidinggevende. Binnen het platform is er altijd een geschikte oplossing voorhanden.

Meer weten over het automatiseren van bedrijfsprocessen? Contacteer ons dan gerust.

Please follow and like us: