De gang van zaken zoals het momenteel is. Bladeren vallen buiten van de bomen, updates voor Teams vallen uit de ‘Microsoft-tree’. Want tijdens Microsoft Ignite werden er heel wat nieuwe updates aangekondigd voor MS Teams, het vlaggenschip van de Amerikaanse techreus. Er zitten er deze keer een paar zeer interessante bij die we jullie zeker niet willen onthouden. Daarom hebben we deze voor je gebundeld in onze blog.

Kies een avatar van jezelf in plaats van de camera te gebruiken

Met Mesh-avatars kan iedereen deelnemen aan een online videomeeting in de vorm van een avatar. Je bent dus virtueel aanwezig zonder dat je de camera dient te gebruiken. Afhankelijk van hoe jij jezelf wilt presenteren van meeting tot meeting kan je een avatar selecteren die het beste bij je past, denk maar aan casual of professioneel.

Deze Mesh avatars bieden dus flexibiliteit en keuze in hoe je verschijnt in Teams vergaderingen met aangepaste, geanimeerde versies van jezelf. Je kunt tot drie unieke avatars ontwerpen met honderden opties – van fysieke kenmerken tot accessoires en meer. Gebruik je audio-gestuurde Mesh avatar in Teams vergaderingen en kies uit een groot aantal reacties om jezelf uit te drukken zonder je camera aan te zetten. Mesh avatars zijn momenteel enkel beschikbaar in de standaard Teams vergaderervaring voor private preview-klanten. Organisaties die geïnteresseerd zijn in Mesh avatars kunnen zich aanmelden voor updates als ze nog niet deelnemen aan het Teams Technical Adoption Program.

copyright @Microsoft

Excel Live

Excel Live is een krachtige nieuwe functie waarmee deelnemers tijdens de vergadering een Excel-bestand kunnen bewerken. Je moet dit document niet eens op de eigen laptop hebben openstaan. Het gedeelde vergadervenster wordt een interactief canvas zonder dat iemand het vergaderscherm moet verlaten of het bestand apart hoeft te openen. Excel Live wordt deze maand nog geïntroduceerd.

copyright @Microsoft

Samenwerkende annotaties in Teams-vergaderingen

Samenwerkende annotaties maken gebruik van de rijke toolset en het canvas van Whiteboard waardoor je direct kan tekenen, typen en reageren op inhoud die wordt gedeeld in een Teams-vergadering.

Innovatie in Microsoft Polls

Met Polls voor Teams-vergaderingen kan je deelnemers van een vergadering op verschillende manieren betrekken, snel keuzes verzamelen tijdens de vergadering en interactiviteit stimuleren om de vaart erin te houden. Gebruik zeker eens een check-in of “ijsbreker” poll om iedereen op te warmen of vraag deelnemers te stemmen op hun favoriete voorstellen in een poll die keuzes verzamelt.

copyright @Microsoft

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.

Please follow and like us: