Afbeeldingsresultaat voor microsoft planner

Afgelopen weekend was ik met mijn gezin een weekendje weg. Toen we aankwamen op de kamer in ons hotel zagen we dat het gevraagde kinderbedje niet aanwezig was. Ik ga terug naar de receptie en vraag of het mogelijk is om een bedje te voorzien. Er is momenteel niets vrij, het zal voor de dag nadien zijn. De dame aan de receptie schreef het ook even op een blad met andere kribbels waarvan er een aantal doorgestreept waren. De volgende dag in de late namiddag was er nog steeds geen bedje. Ik dacht bij mezelf: wat zou dit hotel toch veel baat hebben met een systeem zoals Microsoft Planner.

Microsoft Planner

Microsoft Planner is de planningstool van Microsoft die je kan gebruiken voor takenbeheer of om volledige projecten in te plannen. Je kan taken toekennen aan personen of aan teams waardoor je samen aan taken kan werken. Planner maakt deel uit van de vele handige applicaties die in je Office 365 abonnement terug te vinden zijn.

Je kan zelf verschillende kolommen maken om de status van een taak bij te houden of om bij te houden in welke fase een taak zit. Hier heb je volledige vrijheid.

Overal beschikbaar

A smartphone and a tablet showing status of tasks in Microsoft Planner.

Net zoals vele andere Office 365 producten kan je Planner op elk toestel gebruiken. Er is ook een specifieke app hiervoor terug te vinden in de app store. Het is dus super eenvoudig om je planning te raadplegen. Met één blik op de grafieken heb je meteen een status update van je taken of projecten.

Wat ook handig is: je kan e-mail meldingen instellen. Bijvoorbeeld als een taak aan jou wordt toegekend.

Indien er gebruik gemaakt wordt van Teams, wat zeker aan te raden is, dan kan je Planner ook zonder veel moeite in een Teams kanaal integreren.

Afbeeldingsresultaat voor planner in teams

Interesse in Planner of Office 365?