Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Deze periode van 10 jaar is nu afgelopen en Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 beëindigd zodat ze hun investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020.

Er worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van je pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt je ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Het spreekt voor zich dat het aangewezen wordt om dringend te upgraden naar een nieuwe versie. Iedere dag worden er nieuwe software lekken ontdekt die leiden tot virussen, ransomware en andere kwaadaardige software. U wilt toch ook uw kostbare bedrijfsgegevens niet kwetsbaar maken?

Welke versie heeft u?

Open het start menu van Windows door te klikken op de Windows-knop op je toetsenbord. Type nu winver. Nu zie je welke versie je hebt. Werk je reeds met Windows 10 dan ben je in orde.

Ook geen ondersteuning meer voor Windows Server 2008 (R2)

De ondersteuning van Microsoft stopt niet alleen voor Windows 7, het besturingssysteem wat vooral op werkstations gebruikt wordt. Ook de ondersteuning voor de server variant krijgt geen nieuwe updates meer. Dit geldt voor alle Windows Server 2008 producten. Meer informatie daarover vindt u hier.

Wat nu?

Microsoft heeft een zeer eenvoudig upgrade traject beschikbaar gesteld waardoor u in een mum van tijd de transitie heeft gemaakt naar Windows 10 en Office 365. Neem zeker ook eens een kijkje naar Microsoft 365. Ook uw data zal zonder zorgen overgezet worden naar uw nieuwe versie van Windows.

Enkele voordelen van Windows 10:

  • Windows 10 is sneller en start ook veel sneller op als vroeger.
  • Meer instellingen om je privacy beter te beschermen.
  • Veel meer beveiliging tegen virussen en andere kwaadaardige software.
  • Houdt je gegevens synchroon tussen je computer en andere apparaten zoals je smartphone of tablet.

Dit hoeft echt geen maandenlang traject te zijn, maar belangrijk is wel dat u zich goed laat begeleiden.

Handige links

Officieel artikel van Microsoft betreffende einde support Windows 7
Meer informatie over Microsoft 365

Hulp nodig?