Agricon stond voor de uitdaging om hun gegevensverwerking te stroomlijnen, waarbij tot nu toe veel handmatig werk nodig was om data correct tussen verschillende systemen te verplaatsen. Concreet ging het over de communicatie tussen hun Yard Management System van Peripass, het boekhoudsysteem Briljant van Wolters Kluwer, en optische camera’s voor volumemeting in vrachtwagens. Het probleem was dat deze software standaard niet met elkaar konden communiceren via digitale weg.

Behind Your Business werd ingeschakeld als integratiepartner om een oplossing te bedenken en deze systemen met elkaar te laten communiceren. Wij ontwikkelden een service laag die de dat uitwisseling tussen de verschillende softwarepakketten mogelijk maakt. Deze middleware haalt automatisch orders uit het boekhoudsysteem, stuurt deze naar Peripass, en verwerkt vervolgens de volumemetingen uit de vrachtwagens. Deze data wordt daarna teruggekoppeld naar het boekhoudsysteem, wat zorgt voor een naadloze integratie van alle systemen.

Door deze oplossing is Agricon erin geslaagd om de efficiëntie en nauwkeurigheid van hun logistieke en administratieve processen aanzienlijk te verbeteren. Dit project benadrukt de waarde van maatwerk in IT-oplossingen, waarbij complexe handmatige processen worden vervangen door geautomatiseerde workflows, volledig afgestemd op de behoeften van de klant.

Wat zijn de voordelen voor Agricon?

De voordelen voor Agricon van dit project zijn aanzienlijk:

  1. Efficiëntieverbetering: Door de automatisering van dataverwerking tussen hun systemen is er geen manueel werk nodig, wat tijd bespaart en het risico op fouten vermindert.
  2. Naadloze integratie: De verschillende systemen (Yard Management System, boekhoudsysteem, en volumemetingscamera’s) communiceren nu automatisch met elkaar, wat leidt tot een gestroomlijnd proces en beter overzicht.
  3. Verhoogde nauwkeurigheid: Automatische gegevensoverdracht zorgt voor consistentie en precisie, waardoor administratieve processen betrouwbaarder worden.
  4. Tijdswinst: Medewerkers hoeven minder tijd te besteden aan handmatige taken, waardoor ze zich kunnen richten op meer strategische activiteiten.
  5. Flexibiliteit en schaalbaarheid: De maatwerkoplossing biedt Agricon de flexibiliteit om hun processen verder aan te passen en op te schalen naarmate hun behoeften groeien.
  6. Snelle implementatie: Dankzij de proactieve en efficiënte aanpak van Behind Your Business werd de oplossing snel en zonder onderbreking geïmplementeerd.

“Wat was de grootste uitdaging van het project?”

De verschillende systemen met elkaar te laten communiceren. Bij de implementatie kwamen we tot de vaststelling dat de verschillende systemen niet met elkaar rechtstreeks konden communiceren. BYB heeft zeer snelle kunnen schakelen en voor een vlotte implementatie gezorgd.

Hoe heb je de samenwerking met Behind Your Business ervaren?

Zeer vlot en altijd meedenkend met onze noden om altijd een gepaste oplossing te vinden. Goede en snelle ondersteuning ook telkens.

Gerrie Convens – Operationeel en project management bij Agricon.

Waarom kiezen voor Behind Your Business?

Bij Behind Your Business combineren we diepgaande expertise in diverse domeinen om jouw bedrijf te transformeren en te optimaliseren. Of het nu gaat om low code voor snelle en flexibele oplossingen, pro code voor complexe integratieprojecten zoals dat van Agricon, of het creëren van een moderne werkplek die samenwerking en productiviteit bevordert, wij hebben de kennis en ervaring in huis. Daarnaast begeleiden we bedrijven bij hun digitale transformatie, benutten we de kracht van data & AI voor slimme inzichten, en bieden we grondige IT audits om risico’s te minimaliseren en prestaties te verbeteren. Met Behind Your Business haal je een veelzijdige partner in huis die jouw IT-behoeften van A tot Z dekt.