Veel bedrijven werken nog met applicaties die ze ooit hebben aangeschaft of zelf hebben laten ontwikkelen. Op een gegeven moment komt er echter een punt dat de software op zijn laatste benen loopt en dringend toe is aan vernieuwing, maar wat dan?

Waarom software updaten belangrijk is

Tussen de werkkracht van een computer van nu ten opzichte van pakweg tien jaar geleden zit er een gigantisch verschil. Hetzelfde geldt ook voor software. Oudere software draait meestal niet zo vlot meer waardoor er van productiviteit weinig sprake is. Daarnaast zitten er in gedateerde software beveiligingslekken en is jouw werking over de tijd heen mogelijks veranderd. Of wat dan gezegd over het risico hoe data opgeslagen wordt, is er überhaupt een back-up als het ooit eens misgaat?

Hoe kan software zelfs vernieuwd worden?

Wanneer organisaties oudere toepassingen zoals bijvoorbeeld Acces-applicaties willen updaten, denkt men meteen aan een duur prijskaartje en immens veel complexiteit dat erbij komt kijken. Microsoft heeft echter een cloudoplossing voor dit dilemma, het Power Platform.

Dit platform bestaat uit tal van apps, services, connectoren en een data platform die low code development mogelijk maken. Dankzij dit principe kan men veel sneller software ontwikkelen door als het ware alles bij elkaar te klikken. Zo komt er veel meer configuratie bij kijken terwijl vroeger veel energie verloren ging aan tijdrovende programmatie en het schrijven van ellenlange code. Daarbovenop is er een laag bovenop dit platform om koppelingen met andere systemen op te zetten indien nodig.

Applicaties moderniseren

Met het Power Platform kan je dus eenvoudig oude applicaties updaten en/of in een nieuwe jasje steken. Want het ontwerp van de applicatie zit als blauwdruk in de oude software, veel is ooit al in kaart gebracht. Dus vaak is het enkel een kwestie van de applicatie te moderniseren en hier en daar aan te passen naar jouw werking anno 2022. Vermits de nieuwe applicatie via Microsoft in de cloud draait, kan deze makkelijk op afstand gebruikt worden en is de data veel beter afgeschermd. Bovendien ben je de oude data niet kwijt omdat je deze naar het nieuwe systeem kan migreren.

Ik heb oudere software/applicaties. Wat nu?

Iedereen kiest uiteraard zelf wat hij of zij doet. Werkt de applicatie nog naar behoren en ben je tevreden over de veiligheid, toegankelijkheid en productiviteit? Niemand zal je ooit verplichten de software up te daten, maar kijken naar mogelijkheden voor de toekomst om productiever te werken kan nooit kwaad, toch?

We begrijpen dat het Power Platform voor veel partijen een nieuw begrip is. Daarom willen we je graag inspireren over de mogelijkheden en potentiële meerwaarde. Contacteer ons vrijblijvend via info@behindyourbusiness.be en vraag eens een gratis sessie aan.

Please follow and like us: