De zomer is officieel achter de rug. Net zoals het groot jaarlijks verlof van de meeste collega’s. Batterijen zijn hopelijk opgeladen voor de eindspurt richting feestdagen, want het is ongeveer nog 90 dagen tot Kerstmis! Beschouw het dan maar al als een vroeg kerstcadeau dat Microsoft weer heel wat updates aankondigde voor hun applicatie ‘Teams’. Zoals steeds bundelen wij voor u in onze maandelijkse blog graag de meest interessante hiervan.

Automatisch tot 49 deelnemers weergeven in Teams-vergaderingen

Microsoft Teams ondersteunt momenteel enkel het weergeven van maximaal 9 deelnemers (3 rijen × 3 kolommen) op het scherm via de galerijweergave. Om meer dan 9 deelnemers te zien, moesten we altijd manueel de ‘grote galerij’-weergave selecteren. Dankzij deze update zal Teams zal intuïtief de weergavemodus aanpassen om meer dan 9 deelnemers tot max. 49 deelnemers (7 rijen x 7 kolommen) weer te geven bij een online meeting zonder dat we hiervoor iets moeten doen. De optie om toch manueel te veranderen van galerijweergave blijft gewoon bestaan indien je toch hiervoor zou willen kiezen.

Kies een voorkeurslocatie voor het downloaden van bestanden

Deze update hadden we vorige maand al aangekondigd, maar de lancering ervan bleef even achterwege. Deze zal eind september beschikbaar zijn. Ter herinnering: Binnenkort kunnen we de downloadlocatie voor Microsoft Teams-bestanden kiezen en zelfs een eigen downloadlocatie per download selecteren.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een vergadering verlaten op meerdere apparaten

Wanneer een Teams-gebruiker een vergadering of gesprek probeerde te verlaten die hij/zij volgde op meerdere apparaten tegelijkertijd, waren er problemen. Het deed zich voor dat bij het verlaten van de meeting op het ene toestel de deelname wel nog verder liep op het andere toestel. Met deze nieuwe functie krijgen we de mogelijkheid om de vergadering te verlaten op alle toestellen tegelijkertijd waarmee we aan de meeting deelnemen. Zo krijgen we de keuze behalve ‘Verlaten‘ (grote rode knop rechts vanboven) ook de mogelijkheid via het pijltje naar onder voor de knop ‘Verlaten op alle toestellen’.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.

Please follow and like us: