Ook deze maand kondigde Microsoft enkele updates aan voor Teams. Wat extra opvalt is dat ze zich deze keer extra hard gefocust hebben op de feedback van gebruikers. Zo hebben ze de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie serieus onder de loep genomen na vele aanvragen.

Inzicht in hoe werknemers Teams gebruiken

Dankzij twee nieuwe gebruiksrapporten, één voor de desktop app en één voor de mobiele app, hebben we meer inzicht in hoe iedereen de teams gebruikt om te communiceren en samen te werken.

Het gebruikersrapport voor de desktop geeft een overzicht van de meest voorkomende activiteiten die uw gebruikers in Microsoft Teams uitvoeren – inclusief hoeveel mensen deelnemen aan een chat in een kanaal, hoeveel er communiceren via een privé-chatbericht en hoeveel er deelnemen aan gesprekken of vergaderingen.

Het gebruiksrapport voor de mobiele versie geeft informatie over hoe uw gebruikers verbinding maken met Microsoft Teams. Het rapport helpt beheerders te begrijpen wat voor type apparaten populair zijn in de organisatie en hoeveel gebruikers er onderweg werken.

Om toegang te krijgen tot de rapporten gaat u naar het beheercentrum, klikt u op rapporten en vervolgens op gebruik. In het dashboard van de gebruiksrapportage kunnen we een rapport naar keuze selecteren uit het dropdown menu bovenaan de pagina.

Verbeterde instellingen

Groepschat verlaten

Groepschat in teams is een geweldige manier om meerdere mensen te communiceren over onderwerpen die misschien niet voor alle leden van een team relevant zijn. Soms kan het echter zijn dat de groep niet meer relevant is voor iemand of dat u per ongeluk bent toegevoegd. Daarom is het vanaf nu mogelijk om een groepschat te verlaten. Bizar eigenlijk dat dit eerder nog niet kon. Interessant is dat na het verlaten u nog steeds de chatgeschiedenis kan zien tot dat ogenblik.

Rechten geven over kanalen

Wanneer er een team wordt aanmaakt, verschijnt er altijd een algemeen kanaal. Veel organisaties gebruiken dit kanaal voor een globaal overzicht te delen. Helaas wordt dit kanaal vaak gebruikt door werknemers om onder andere niet-werkgerelateerde zaken te delen waardoor het algemene overzicht en de stand van zaken ondergesneeuwd raakt. Om dit aan te pakken hebben de beheerders van het team nu meer controle over wie er in het algemene kanaal mag posten. Er zijn drie opties. Iedereen toestaan om te posten, het posten beperken tot alleen teameigenaren, of alle teamleden toestaan om te posten, maar hen eraan herinneren dat hun bericht door iedereen wordt gelezen. Via beheer in de instellingen van het team kan u dit activeren.

Centrale toegang tot persoonlijke instellingen

Het instellingenmenu heeft Microsoft opnieuw opgebouwd zodat u uw persoonlijke voorkeuren beter kan beheren. Het thema, de taal en de instellingen van uw app kunnen hierdoor op één plaats gewijzigd worden. Om toegang te krijgen tot de persoonlijke instellingen, klikt u op uw profielfoto en selecteert u instellingen.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.