Of u aan telewerk doet of toch aanwezig bent op kantoor, Teams komt beide partijen ten goede. De tool verbindt werknemers zodat iedereen zo productief en veilig mogelijk blijft terwijl we ons aanpassen aan de nieuwe manier van werken anno 2021. Vergaderingen, gesprekken, chatten, de vertrouwde Office-apps en workflows voor bedrijfsproccessen. Het zit allemaal in de applicatie.  

Wij geven de komende weken 10 tips en talrijke trucs om de productiviteit en samenwerking in het team te maximaliseren. Vandaag volgt tip 5.

Samenwerking verbeteren

Nu werkplekken zijn verschoven naar zowel remote als fysiek op kantoor, moeten we wel iedereen verbinden om virtueel samen te werken aan bepaalde projecten. En dat is net de grote sterkte van Microsoft Teams. De nodige features zijn voorzien die dit alles faciliteren. Denk maar:

  • Tegelijkertijd met meerdere personen dezelfde documenten of bestanden bekijken en bewerken. Zo kan iedereen functioneren als co-auteur in real-time van apps zoals Word, Excel en PowerPoint. Niet meer documenten heen en weer zitten mailen. Alle medewerkers hebben daarnaast ook toegang tot de laatste versie.
  • Bestanden delen binnen kanalen, vergaderingen en chats met een link of door deze rechtstreeks in Teams te uploaden.
  • Gebruik Microsoft Whiteboard om op een nieuwe manier creatief om te gaan met vergaderingen. Via Whiteboard, een virtueel plakbord, kunnen we een wit bord creëren waarop iedereen via plakbriefjes notities en tekst kunnen toevoegen en items kan verslepen en neerzetten waar nodig.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.