Of u aan telewerk doet of toch aanwezig bent op kantoor, Teams komt beide partijen ten goede. De tool verbindt werknemers zodat iedereen zo productief en veilig mogelijk blijft terwijl we ons aanpassen aan de nieuwe manier van werken anno 2020. Vergaderingen, gesprekken, chatten, de vertrouwde Office-apps en workflows voor bedrijfsproccessen. Het zit allemaal in de applicatie.  

Wij geven de komende weken 10 tips en talrijke trucs om de productiviteit en samenwerking in het team te maximaliseren. Vandaag volgt tip 2.

Verminder de meetingmoeheid

Telewerken is voor velen moeilijker en vermoeiender dan werken onder normale omstandigheden op kantoor. Vooral door het stijgend aantal videomeetings, wat toch een heel andere ervaring is dan face-to-face. Waar langdradige eindeloze, maar noodzakelijke vergaderingen in éénzelfde ruimte al konden leiden tot verveling, wordt het er niet beter op door middel van virtuele meetings. Om meetingmoeheid tegen te gaan, probeert Microsoft Teams daarom een meer natuurlijke, menselijke ontmoetingservaring voor te schotelen dankzij enkele verbeteringen op digitaal vlak.    

De Together mode

Hierdoor voelt het alsof u in dezelfde kamer zit met iedereen in de vergadering of het klaslokaal. Want in plaats van iedereen in een apart vierkant te zien verschijnen, brengt deze functie mensen virtueel samen in dezelfde ruimte bij online vergaderingen. Er is zelfs de keuze uit meerdere fictieve locaties waar iedereen wordt ondergebracht. Dit stelt ons in staat om ons beter te concentreren op andere mensen hun gezicht, lichaamstaal en helpt bij het opmerken van non-verbale communicatie.

De Gallery view

De Gallery view van Microsoft Teams is vergelijkbaar met de Together mode, maar op grotere schaal.
Dankzij deze functie kunnen we tot 49 deelnemers van een videomeeting virtueel laten plaatsnemen in dezelfde ruimte. Denk maar aan de interessante toepassing voor scholen en grotere bedrijven  
die vaak grote aantallen deelnemers hebben.   

De Dynamic view

Deze nieuwe slimme methode helpt bij het beheren van de feed en de screensharing van aanwezigen binnen een Teams-vergadering. Dynamic View analyseert wie communiceert of iets deelt en probeert vervolgens de focus te leggen waar dat nodig is. Zo kan Dynamic View er bijvoorbeeld voor kiezen om de desktops van twee personen naast elkaar te plaatsen als ze hun schermen delen.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact op met ons.