Teams is momenteel de applicatie om samenwerking te bevorderen. Ondanks het feit dat vele mensen deze tool al kennen, heeft nog niet iedereen zijn weg gevonden naar enkele van de handige extra’s. Wist u bijvoorbeeld dat u een overzichtelijke lijst kan maken van alle nog uit te voeren taken in Microsoft Teams? Dit kan dankzij Microsoft Planner, een handige tool die zeker van pas zal komen. 

Wat is Planner? 

Net zoals tegenhangers Trello of Todoist is Microsoft Planner een applicatie waarmee we projecten beter kunnen plannen. Dit kan door het project op te delen in taken, kleinere hapklare delen, die we in een overzichtelijke lijst plaatsen. Aan iedere taak kan u vervolgens iemand of een team toewijzen die deze vervolgens kan uitvoeren. 

Hoe werkt het? 

In Planner wordt er gewerkt aan de hand van kolommen genaamd Buckets. Deze voegen we zelf toe zoveel als we willen en geven we een bijpassende naam. In de Buckets worden meerdere taken toegevoegd. Aan iedere taak kunnen we een omschrijving, label, checklist, notitie, bijlage en opmerkingen koppelen.   

Een voorbeeld om dit beter te duiden: Stel dat ik 3 buckets heb. Blogs schrijven, blogs laten nalezen en blogs gereed voor online. In de eerste staan er meerdere taken (blogideeën) om over te schrijven. Ik maak per blogidee een artikel en verplaats deze naar de tweede kolom (blogs laten nalezen). Een collega van mij krijgt de opdracht de blog te verbeteren in Planner en hij/zij voegt deze daarna toe aan de derde bucket. Zo kunnen we samen aan het project ‘Blogs’ werken.          

Waarom Planner?  

Grote meerwaarde ten opzichte van de andere reeds genoemde tools is dat Planner deel uitmaakt van het Microsoft 365 pakket en als gevolg naadloos integreert met onder andere Teams en Outlook. Hierdoor kunnen we alles op 1 plaats centraliseren, voornamelijk in Teams. Daarnaast is Microsoft Planner zeer eenvoudig wat betreft gebruiksgemak. En u hoeft dit niet enkel te gebruiken voor groepsprojecten. Ook voor het opsommen van uw eigen individuele taken kan Planner bijzonder handig zijn.  

Meer weten over Microsoft Planner of Teams? Neem dan gerust contact met ons op.  

Please follow and like us: